Великобритания е фантастична страна, пълна с възможности за иновации,  предприемчивост

...
Великобритания е фантастична страна, пълна с възможности за иновации,  предприемчивост
Коментари Харесай

Тръс готова да намали данъците, за да преминат британците по-леко през кризата

Великобритания е фантастична страна, цялостна с благоприятни условия за нововъведения,  деятелност и бизнес. Но в този момент ние претърпяваме сложни времена. Последствията от пандемията и войната на съветския президент Владимир Путин бяха извънреден потрес за нашата стопанска система и разкриха дългогодишни проблеми.
 52% от британците чакат Тръс да се провали като министър председател
52% от британците чакат Тръс да се провали като министър председател

Външният министър е любимец за водач на консерваторите

Това написа външният министър Лиз Тръс за Sunday Telegraph. Тя е считана за любимец в гласуването на консерваторите за идващ водач на партията и предстоящ министър председател. Резултатите ще станат ясни в понеделник. 

Нашата стопанска система не е толкоз конкурентна, динамична и продуктивна, колкото би могла и би трябвало да бъде. Отнема прекалено много време, с цел да се свършат нещата: постоянно компаниите и фамилиите се усещат по този начин, като че ли газят през меласа. Данъчната ни тежест е прекомерно висока. Трябва да дадем приоритет на промените, с цел да раздвижим стопанската система и да притеглим бизнес вложения. Трябва да създадем нещата по друг метод, с цел да върнем страната в правия път и да преминем през тези сложни времена, заради което аз се кандидатирах за идващия ни министър-председател, декларира Тръс.
 Икономиката в рецесия разискаха на спор Тръс и Сунак
Икономиката в рецесия разискаха на спор Тръс и Сунак

Според Сунак, обещаваната от Тръс помощ за битовите сметки е рисков популизъм

Разбирам какво огромно предизвикателство е рецесията с разноските за живот за всички. Това са сложни времена и идните месеци ще бъдат тежки. Ето за какво ще подхваща решителни дейности, с цел да подсигурявам, че фамилиите и предприятията могат да преминат през тази и идната зима.

Моят метод ще бъде двоен . Първият ще бъде предприемане на незабавни дейности за справяне с разноските за живот на фамилиите и бизнеса. Вторият е даването на по-широк проект за напредък на нашата стопанска система, с цел да я създадем по-устойчива и по-конкурентоспособна. От значително значение е Англия да пораства още веднъж, прецизира тя.

Ако бъда определена, възнамерявам в границите на първата седмица на новата си администрация да изложа нашите незабавни дейности по отношение на сметките за сила и доставките на сила. По-късно този месец ще последва по-широк пакет от дейности за стопанската система. Трябва да вземем сложните решения, с цел да сме сигурни, че няма да сме в това състояние всяка есен и зима. 

Тя осъзнава, че доста от ограниченията за напредък, които подхващаме, няма да имат неотложно влияние, само че е жизненоважно да стартират да работят в този момент и да се построи по-добра стопанска система за бъдещето.

Излизането на Кралството от Европейския съюз (ЕС), съгласно нея, е късмет да създадем нещата по друг метод. Това е късмет да създадат страната си по-свободна, по-иновативна и по-динамична. Тя ще извърша обещанието за Брекзит и нашия капацитет, като отстрани обременяващия закон, въодушевен от Европейски Съюз, от нашите законодателни книги до края на 2023 година и последвам външна и комерсиална политика, която гледа към света.
 Лиз Тръс даде обещание да анулира всички закони на Европейски Съюз до 2023 година
Лиз Тръс даде обещание да анулира всички закони на Европейски Съюз до 2023 година

Според нея регламентите на Европейски Съюз пречат на бизнеса

Моят проект за напредък е построен върху консервативни хрумвания: понижаване на налозите, промяна в предлагането и дерегулация, в това число работа с локалните общности за основаване на зони с ниски налози, богати на благоприятни условия за вложение и преобразяване на Англия в дом на нововъведенията и започващите компании, сподели още Тръс.

Припомняме, че тези хрумвания на Тръс за справяне с рецесията и растящите разноски Те обаче се сблъскаха с рецензиите на главния ѝ противник - някогашния финансов министър Риши Сунак по време на предизборните им диспути. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР